De beste SEO tip ooit (voor SEO dummies)

Francine van den Brink | Just Add Copy
  | 
24 januari 2022

“Wat is de beste SEO tip voor mijn website? “

“Hoe kom ik hoger in Google?”

“Snel hoger in Google” (deze zoekt een ‘quick-fix’)

Zomaar een aantal termen waarop vaak wordt gezocht in Google. Want zeg nou zelf: jouw met bloed-zweet-en-tranen gemaakte content maak je niet om ermee op pagina 16 in Google te gaan staan shinen toch?

de beste seo tip

Neem je aandachtig alle SEO-tips door die je krijgt op jouw vraag hoe je hoger in Google komt dan zul je je al snel de volgende vraag stellen:

Wanneer moet ik dit allemaal doen?

Werken aan je SEO is niet bepaald een kleine klus, en als je wilt kun je maanden uittrekken om alle adviezen te verwerken in je website. Want SEO gaat verder dan een beetje prutsen aan H1 en H2’s, alt-tags en zoekwoorden invoegen. Niet voor niets is goede SEO vaak werk van een professional om echt resultaten te bereiken. 

Niet iedere ondernemer is tegelijk ook SEO-professional. In dit artikel ga je ontdekken hoe jij zelf alvast een supergoed begin maakt met je SEO. Een belachelijk simpele tip die direct effect heeft op 2 factoren die Google heel belangrijk vindt: bounce en tijd-op-pagina. Mocht je verder niets doen aan SEO, doe dan tenminste dit.

Je kunt Google niet misleiden met slinkse trucs

Van alle software die er online beschikbaar is, is Google wel de allergrootste Big-Brother Is Watching You. Google weet van alle websites exact hoeveel bezoekers het trekt, wat die bezoekers doen, hoeveel interactie ze hebben met je content en hoe lang ze daar over doen. En op basis van die factoren deelt Google jouw website in in de zoekresultaten.

In het verre verleden (lees: deze eeuw) was het nog simpel om je Google ranking te manipuleren door veel te spammen met zoekwoorden. Eventueel zelfs in wit onderaan je pagina zodat je lezer het niet zag maar Google wel. Op die manier had je SEO-technisch al snel een deuk in een pakje boter geslagen. Gelukkig is de tijd van oneerlijke praktijken voorbij. 50x een zoekwoord in de tekst plakken draagt nu niet bepaald iets bij aan de kwaliteit van die tekst.

De beste SEO-tip ooit: waarde, waarde en nog meer waarde

Als je er vanuit gaat dat bounce, tijd-op-pagina en interactie met je content erg belangrijk is, snap je dat jouw content goed moet inspelen op die factoren.

De allerbelangrijkste vorm van SEO die jij dus vandaag nog moet gaan toepassen is echte waarde aan je lezer geven. Niet zomaar content maken om het content maken. Om iets online te kunnen zetten maar  echte antwoorden geven op vragen waar mensen mee zitten. Problemen oplossen voor je lezers. Mensen inspireren en motiveren om actie te ondernemen. Richt je volledig op het geven van waarde, en je zult echte aandacht terug krijgen. Simpel als dat. Geef en je krijgt terug.

Als jouw lezer echte aandacht heeft voor jouw content zal de tijd besteed op je website verhogen. Daarnaast zal de bounce rate, het % mensen wat wegklikt zonder iets te doen, lager worden. En Google ziet dat allemaal. Google snapt dat mensen echte interesse hebben en als ze jouw content met aandacht bekijken, dan zal het waarschijnlijk waardevolle content zijn. En dus plaats Google jou hoger.

Kortom…biedt jij kwaliteit aan je lezer en doe je verder helemaal niets aan SEO dan nog steeds kun je een hogere plek bemachtigen dan jouw collega die zijn slechte inhoud wel heeft geoptimaliseerd. 

Kwaliteit gaat steeds belangrijker worden dan technische SEO. Hoe doe je dat?

Beste SEO-tip 1: geef antwoord op de vraag

Ten eerste: Geef antwoord op vragen van Googelaars: als men een vraag heeft ingetypt zoals ‘hoe lang moeten zoete aardappelen koken’ en jouw blog geeft daar exact antwoord op dan past dit naadloos op elkaar. Bammm…hogere ranking!

Beste SEO-tip 2: varieer met content

Bied variatie in je content: Mix met verschillende soorten content. Plaats niet alleen tekst, maar verrijk je blog met afbeeldingen, video, een infographic, een podcast enzovoort. Schrijf niet alleen blogs maar neem eens een podcast op. Maak een video! Kom uit die comfortzone en experimenteer met content soorten die nu nog een beetje onbekend zijn voor je.

Beste SEO-tip 3: maak je website gebruiksvriendelijk

Werk aan een betere gebruikservaring: betere laadsnelheid, heldere layout, kleurgebruik, maak duidelijk wat men daar kan doen, geef niet 20 knoppen waar je op kunt klikken, overlaad je lezer niet met keuzes.

Lees ook: Hoe vind je de juiste zoekwoorden voor je website?

De beste SEO-tip ooit: User First

De juiste volgorde van jouw SEO-optimalisatie moet dan ook zijn:

Je lezer….

…….en daarna pas Google. Als jouw lezer blij is zal Google volgen….In de marketing kom je ook de term ‘user first’ wel eens tegen. Het zegt eigenlijk niks meer dan dat je met alles, je website en hoe deze is opgezet, maar ook alle content die je erop plaatst…dus ook jouw blog….dat je eerst je gebruiker, je lezer, voorop moet zetten.

Google snapt het als jouw content vragen beantwoordt van lezers, dat ziet Google aan de manier waarop jouw lezers je webcontent absorberen en waarop al je titels en content geschreven is. Dat jij je lezer voorop zet. En als jij je lezer voorop zet, zal Google je belonen met een betere plek in de zoekresultaten.

de beste seo tip

Heeft SEO nog zin?

Moet je dan überhaupt nog wel moeite gaan steken in het technisch nog SEO optimaliseren van je content? Ja, dat is toch een goed idee, en zal je content ook beter maken. 1+1= 3. Bied zowel gewoon supergoede kwaliteit EN optimaliseer technisch je content goed. Op dit moment kom je nog niet op de 1e plek door enkel een goed stuk content te maken. Het totaalplaatje moet kloppen…

De beste SEO-tip ooit: kwaliteit leidt tot hogere ranking

Dus: richt je op de 1e plaats op het maken van steengoede kwalitatieve content…dan komt die ranking ook vanzelf in orde.

Leer alles over bloggen en SEO-bloggen!

Wil je leren hoe je een sterk blog schrijft wat je niet urenlang bloed-zeet-en-tranen gaat kosten? In de cursus ‘Strategisch bloggen voor lezer en Google‘ leer je alles rondom bloggen, promotie en recyclen van je blog. Wil je snel, in 1 uurtje, een goed opgebouwd SEO-blog schrijven volgens een vast raamwerk? Dan is de cursus ‘Schrijf je SEO blog (met handig template)‘ je beste vriend. Schrijf je nu in!

Artikel uit de categorie:
SEO

0 Reacties op "De beste SEO tip ooit (voor SEO dummies)"

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Just Add Copy Academy - Onderdeel van Just Add Copy