Cursus bloggen:

Leer SEO-geoptimaliseerde blogs schrijven met een uitgekiende strategie

 

LEER NU BLOGGEN ALS EEN ECHTE PRO met een heldere en makkelijk te volgen online cursus!

Deze, met 5-sterren bekroonde, blogcursus is al gevolgd door vele bloggers en geven je alle tools om jouw perfecte blogs te schrijven.

 

Daarnaast krijg je toegang tot alle tips en trics rondom opbouw, SEO en promotie van je blog.

 

Rene van D.

Zeer inspirerende cursus, met vooral veel goede tips om af te rekenen met perfectionisme, en gewoon te beginnen. Op een leuke manier gebracht, stap voor stap, met een volledig stappenplan om uit te groeien tot professioneel blogger.

 

OP HET EIND VAN DEZE ONLINE BLOGCURSUS:

 

 • Weet jij echt alles over bloggen en content marketing rondom je blog. Dit zal resulteren in een groei van je bedrijf
 • Weet jij precies wat voor content je gaat schrijven waar jouw lezers om zitten te springen. Dat scheelt jou een berg tijd die je nu besteedt met het bedenken van content
 • Ben je in staat een heerlijk leesbaar en vermakend blog te schrijven waarmee je je lezers een groot plezier zal doen. Dit heeft een positief effect op de bekendheid van jouw bedrijf of merk
 • Weet jij exact wat je moet doen om je blog vindbaar te maken in Google. Ook pas jij de belangrijkste SEO-tip allertijden voortaan toe, niet alleen in je blogs maar in al je content. Dit maakt dat je blog hoger zal komen in de zoekresultaten in Google
 • Ga jij, vanuit je luie stoel, social media veroveren met je kwadratisch-vermeerderde blog. Dan heb jij van 1 blog 25 stukken content gemaakt, die je allemaal op de juiste, tactisch gekozen plaatsen, gaat promoten. En zit jij nooit meer verlegen om content voor je kanalen

 

Nicky E.
Ik heb zelf nog nooit geblogd en nu door deze cursus weet ik goed hoe ik stap voor stap te werk kan gaan. Super!

 

DIT KRIJG JE IN DEZE COMPLETE BLOG-CURSUS:

 

DIRECTE EN LEVENSLANGE TOEGANG tot alle kennis, technieken en tools die jou tot een betere blogger zullen maken

EEN 5 UUR DURENDE SCHATKIST AAN WAARDEVOLLE INFORMATIE. Verdeeld over 43 lessen ga jij, stap voor stap, alles leren wat je nodig hebt om jouw blog tot een professionele kwaliteit om te toveren

GETESTE METHODES. Of het nu gaat over doelgroep-onderzoek, customer journey, SEO van je blog of hoe je je blog schrijft…alles wat je leert in deze cursus is getest in de praktijk.

30-DAGEN GELD TERUG GARANTIE

TOEGANG TOT WAARDEVOLLE KENNIS en voorbeelden die jij kunt gebruiken en waar jouw blogs en overige content het internet mee zullen veroveren.

 

+

BONUSMATERIAAL

 

TEMPLATE PERSONA Handig en herbruikbaar voor het eenvoudig maken van je ideale persona voor je bedrijf

+

CHECKLIST ZOEKWOORDEN IN JE TEKST Vergeet nooit meer waar je je zoekwoorden in je tekst moet plaatsen met deze handige checklist

+

EBOOK ‘BACK TO BASIC SEO TACTIEKEN‘ Handig ebook met meer uitleg rondom SEO in je teksten

+

CHEATSHEET KLIK-SNACKS Wat maakt dat mensen klikken? Welke woorden zorgen voor een verhoging van je klik-ratio? Met dit cheatsheet voeg je heel makkelijk conversie-verhogende woorden toe in je teksten

+

RAAMWERK VOOR JE SCHRIJFPLAN Een schrijfplan zorgt ervoor dat je supersnel je blogs op papier hebt staan. Met de juiste voorbereiding wordt blog-schrijven een makkie. Dit herbruikbare raamwerk helpt je eenvoudig overzicht te hebben voordat je gaat schrijven.

+

EBOOK ‘JAAG JE KLANTEN EFFECTIEF WEG’ Lees dit ebook alleen als je het echt wat rustiger aan wilt doen. Met de tips in dit ebook weet jij voortaan wat je NIET moet doen om klanten naar je toe te trekken (en wat je wel moet doen dus)

+

CHECKLIST BLOGGEN Met deze checklist wordt bloggen simpeler en zul je geen stap meer vergeten om je blog snel en goed op te zetten. Volg de stappen uit de checklist en zet je blog vandaag nog online!

 

Toby G.
Francine legt op een leuke en onderhoudende wijze uit hoe je een blog uitnodigend kunt schrijven. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan hoe je blog beter wordt gevonden in Google. Tegenwoordig een onmisbare vaardigheid.
Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan iedereen die beter wil worden in het schrijven van blogs en inzicht wil krijgen in SEO.

DE OPBOUW VAN DEZE COMPLETE ONLINE CURSUS BLOGGEN:

 

-Intromodule

 

-Module ‘STRATEGISCH JE DOELGROEP BEREIKEN’

Leer hoe je onderzoek doet naar de wensen van jouw doelgroep en je ideale klant. Ontdek naar welke informatie zij op zoek zijn (en hoe jij hierop in kunt spelen met jouw content).

 

-Module ‘U VRAAGT, WIJ DRAAIEN BLOGTACTIEK TOEPASSEN’

Leer alles over de ‘customer journey’ van jouw klant en welke content past bij welke fase van die customer journey.

 

-Module ‘SEO-SLIM AANVALSPLAN UITVOEREN

Leer hoe je zelf eenvoudig zoekwoordonderzoek kunt uitvoeren en het beste zoekwoord voor je blog kunt vinden. Ontdek wat de beste SEO-tip allertijden is en hoe jij die kunt gebruiken voor al jouw content. Begrijp hoe je toch kunt scoren op een populair zoekwoord en vind de beste plekken in je blog waar je zoekwoord in ieder geval moet staan.

 

-Module ‘OPBOUWEN EN SCHRIJVEN VAN JE MUST-READ BLOG

Leer hoe je het beste onderwerp kiest voor je blog, hoe je een sterke titel kiest en hoe je een raamwerk maakt voor je blog. Ontdek hoe moeilijk (of makkelijk) je moet schrijven en hoe je je blog mobiel-vriendelijk opzet. Ook leer je alles over media in je blog. Daarnaast krijg je bonustips over opstartproblemen, writersblock en perfectionisme.

 

-Module ‘KWADRATISCH EN DOELTREFFEND PROMOTEN VAN JE BLOG

Leer op welke kanalen je je blog het beste kunt promoten en hoe het precies zit met content-mapping. Leer hoe jij je blog vermeerdert in andere formaten en van 1 blog 25 stukjes content maakt voor je social media kanalen.

 

Bonusmateriaal: zoals cheatsheets, stappenplannen, templates etc.

 

DIT ZEGGEN CURSISTEN OVER DEZE CURSUS BLOG SCHRIJVEN:

 

Sandra:

“Een hele fijne en duidelijke blogcursus. Als je echt verdiept in de lesstof en ook netjes alles uitprint dan heb je echt het gevoel dat je iets waardevols hebt gedaan en behaald. Stapsgewijs kan je hierna aan de slag met je eerste blog.”

Etienne:

“Francine geeft echt een complete cursus  over hoe je echt aan de slag kan gaan met het bloggen. Ze heeft het niet alleen over hoe, wat en voor wie. Maar ze geeft handige tools, lijstjes en invulformulieren mee waar je mee aan de slag kan. Vervolgens legt ze ook nog eens uit hoe je uw blog het best promoot en hoe je nadien kan opvolgen hoe je blog scoort in Analytics. Als laatste wil ik er nog aan toe voegen dat je deze cursus ook kan je gebruiken om betere web-teksten te schrijven. Na deze cursus wil je echt aan de slag gaan met het bloggen.”

Toby:

“Francine legt op een leuke en onderhoudende wijze uit hoe je een blog uitnodigend kunt schrijven. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan hoe je blog beter wordt gevonden in Google. Tegenwoordig een onmisbare vaardigheid.
Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan iedereen die beter wil worden in het schrijven van blogs en inzicht wil krijgen in SEO.”

Wil jij ook leren bloggen als een Pro en je bedrijf laten groeien met hoge kwaliteit blogs?

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus en start direct.

Over de instructeur

Profielfoto

Francine van den Brink | Just Add Copy

In mijn carrière als professioneel webredacteur en copywriter heb ik met veel plezier samengewerkt met veel verschillende ondernemers uit totaal verschillende branches. Op maandag schrijf ik over belastingen en administratie, de volgende dag schrijf ik enkele webpagina’s voor een brandblus bedrijf. Gevolgd door een dag schrijven over dakbedekking of apparatuur voor restaurants. En dat is hoe ik het leuk vind;) Geen dag is hetzelfde. Laat maar komen.. Ik heb inmiddels ook heel veel content geschreven en dat is een van de dingen die ik het leukst vind. Met mijn online trainingen kan ik mijn liefde voor schrijven, content marketing, bloggen en webredactie delen met jullie. Als je vragen hebt over mijn cursus (sen), je ziet een fout (heel goed mogelijk) of wil meer van een bepaald onderwerp in mijn cursus (sen) zien … laat het me weten en neem contact met me op via dit platform. Ik hoop je hier te zien. Schrijf je in voor een cursus en deel de liefde voor schrijven, bloggen of content marketing.

Bekijk meer cursussen van Francine van den Brink | Just Add Copy →

Cursusoverzicht

Introductie module
Strategisch bloggen voor lezer én Google – intro Gratis 00:11:00
Hoe volg je deze cursus? Gratis 00:04:00
Wat ga je leren in deze cursus? Gratis 00:09:00
Over mij 00:02:00
Strategisch je doelgroep bereiken
Voor wie schrijf je eigenlijk? 00:05:00
Wie is jouw doelgroep (en waar houden ze zich schuil)? 00:18:00
Welke informatie maakt jouw doelgroep gelukkig? 00:05:00
Kom je hier iets leren of iets kopen? 00:06:00
Hoe maak je een persona? 00:06:00
De ‘inside information’ over je doelgroep tactisch gebruiken 00:03:00
U vraagt - wij draaien blogtactiek toepassen
U vraagt – wij draaien (intro) 00:02:00
Je lezer is op reis. Met jou als eindbestemming? 00:06:00
Trek je blog het juiste jasje aan 00:12:00
Welk jasje gaat jouw klant kiezen? 00:08:00
SEO-slim aanvalsplan uitvoeren
SEO-slim aanvalsplan uitvoeren (intro) 00:05:00
De beste, evergreen, SEO-tip! 00:07:00
Snugger brainstormen over zoekwoorden 00:05:00
Diepgravend onderzoek naar zoekwoorden 00:15:00
Hoe scoor je toch op een populair zoekwoord? 00:03:00
Zoekwoorden verwerken in je tekst 00:08:00
Opbouwen en schrijven van je must-read blog
Hè, hè, we gaan eindelijk schrijven (intro) 00:04:00
Maak je blog tot een brein-triggerende must-read 00:13:00
Wees origineel en reken af met perfectionisme 00:06:00
Maak je onderwerp klein, kleiner, kleinst 00:06:00
Het jasje met een click-snackable titel 00:10:00
Wat is een ideale lengte van je blog? 00:04:00
Raamwerk timmeren & fundament metselen 00:07:00
Schrijf je eerste, ruwe versie 00:04:00
Opstartproblemen & writers block oplossen 00:09:00
Hoe moeilijk of makkelijk moet je schrijven? 00:05:00
Hak je blog op in hapklare brokken 00:05:00
Breng flow in je teksten 00:07:00
Met de rode pen door je blog 00:12:00
Jaag je lezer niet weg 00:06:00
Een eind breien aan je blog 00:03:00
Verrijk je blog met media 00:08:00
Kwadratisch en doeltreffend promoten van je blog
Kwadratisch en doeltreffend promoten van je blog (intro) 00:02:00
Promoot je blog op slim-gekozen kanalen 00:08:00
Je blog vermenigvuldigen, recyclen en uitgekiend inplannen 00:13:00
Workflow & orde houden in de klas 00:11:00
Social media veroveren terwijl jij lui op de bank ligt 00:07:00
Het doorslaand succes van je blog meten 00:10:00
Afsluitende module
Dankjewel en vervolgstappen 00:05:00

Reviews

4.7

4.7
3 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Handige stappen van A tot Z

  4

  Ik vond de cursus erg handig. Aan alles is gedacht, alle onderwerpen van A tot Z worden behandeld. Ook zijn de downloads erg fijn. Ik ga ze er zeker nog eens bijpakken.

 2. Geweldige cursus!

  5

  Ik heb de cursus strategisch bloggen met heel veel plezier gevolgd. Wat is deze cursus goed opgebouwd zeg! Mijn complimenten en vooral mijn dank! Ik heb zoveel geleerd. Ook is Francine heel goed bereikbaar als je vragen hebt. Ze reageert vrijwel meteen en toen ik er toch niet helemaal uitkwam, heeft ze me zelfs gebeld. Ik ga zeker nog een cursus bij haar volgen want ik heb de smaak te pakken!

 3. Strategisch bloggen als een pro

  5

  Na deze cursus zoveel wijzer geworden. De no nonsense mentaliteit en humor van Francine is heel fijn. Je vliegt eindeloos geboeid door deze waardevolle content heen.

© 2022 Just Add Copy Academy - Onderdeel van Just Add Copy